Almanya

Published on Mayıs 4th, 2022

0

AGİF’ten polis işkencesine karşı göçmenlerle dayanışma çağrısı

Almanya’da polis işkencesiyle bir göçmenin katledilmesine tepki gösteren AGİF,  işkenceci polislerin aklanacağına dikkat çekti. AGİF, mülteciler arasında ayrım politikası izlenmesinden derhal vazgeçilmesi konusunda uyardı ve göçmenlerle dayanışmaya, polis işkencesine karşı eyleme, sokağa çağırdı.

Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu (AGİF), Almanya’da polis işkencesiyle bir kişinin daha katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Polisin gözaltı merkezlerinde uyguladığı işkence ve katliamları sokağa taşıdığına dikkat çeken AGİF, ırkçılığa ve polis şiddetin ve karşı sokağa, eyleme çağırdı.

‘GÖÇMENLERE KARŞI ÇİFTE STANDART DEĞİL MİDİR’
Almanya’nın değişik kentlerinde karakollarda göçmenlerin, işkenceyle katledildiği hatırlatılan açıklamada, hem gözaltı merkezlerinde hem de onlarca kişinin gözü önünde sokak ortasında yapılan bu işkence uygulamasında katledilenlerin göçmen olmasının tesadüf olmadığına dikkat çekti. Açıklamada, “Almanya’da sözde Sol Hükümet, Silah tekelleri karlarına kâr katsın diye Ukrayna’ya savaşta destek verirken, kendi emperyalist çıkarları için Ukraynalı mültecilere her türlü yardımı sağlarken, diğer göçmenlere karşı saldırgan politika izlemesi bir çifte standart değil midir! Mülteciler arasında ayrım politikası izlemek değil midir?” denildi. 

‘MÜLTECİLERE EŞTİ ŞEKİLDE DAVRANILMASINI İSTİYORUZ’
Açıklama şöyle devam etti: “Biz AGİF olarak elbette savaş mağduru olan Ukraynalı mültecilere sahiplenilmesi gerektiğini savunuyoruz, ancak eşit bir şekilde tüm mültecilere ve göçmen kökenli insanlara da aynı yaklaşımla davranılmasını istiyoruz. ‘Herkes farklı herkes eşit’ ilkesinin Almanya dahil tüm ülkelerde uygulanmasını istiyoruz. Soruşturmayı yürüten Savcılık Makamı tarafından kişinin ruh hastası olduğu, polise karşı direndiği için polisin şiddet uyguladığı şeklinde yapılan açıklamada da öldürülen kişinin ruh sağlığı merkezinde tedavi görüyor olmasının bir önem arz etmediği ifade edilmek istenmektedir. Aynı zamanda direnmenin, polise itiraz etmenin demokratik bir hak değil de, işkence yapılmasının, hatta öldürülmesinin bir gerekçesi olarak gösterilmiştir.

‘BİLİYORUZ Kİ KATİL POLİSLER AKLANACAKTIR’
Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi işkenceci katil polisler adli makamlar tarafından aklanacaktır. Göçmenlere dönük birçok ırkçı katliamlarda ve gözaltında katledilenlerin davalarında olduğu gibi verilen hukuksuz kararlarla da Almanya gibi burjuva devletlerin gerçekte ne kadar sosyal ve hukuk devleti olduğunu da ortaya koymaktadır.

‘DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ’
Bizler Almanya Göçmen İşçileri Federasyonu (AGİF) olarak, gözaltında ve sokakta yapılan polis şiddetine ve katliamlara karşı asla sessiz kalmayacağımızı belirtiyor, Almanya’nın tüm kentlerinde göçmen örgütlerinden insan hakları örgütlerine, mülteci yardım kuruluşlarından parti ve demokratik kitle örgütlerine birleşik mücadeleyi büyütmek için bir araya gelmeye, sokağa çıkmaya, ırkçılığa ve polis şiddetine karşı demokratik taleplerimizi haykırmaya çağırıyoruz.” (ETHA)


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑