İnsan Hakları

Published on Nisan 28th, 2022

0

Erdoğan: “Bu adam Türkiye’nin Sorosu’ydu”

GEZİ YARGISINA BEŞTEPE TAKVİYESİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftarda kendisinin müşteki, AKP milletvekili adayının yargıç rolünde oldukları yerel mahkeme kararının “nihai” olduğunu iddia ederek, Osman Kavala ve diğer yargılananlara verilen cezaları savundu: “Bu adam Türkiye’nin Sorosu’ydu” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da STK temsilcileri ile yaptığı iftar programında çeşitli konularda açıklamalarda bulunurken adını vermeden Osman Kavala’nın “Türkiye’nin Sorosu” olduğunu iddia etti,

Erdoğan, kendisinin müşteki, duruşma yargıcının AKP aday adayı olduğu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis kararını savunarak, Osman Kavala’nın “Gezi Olayları’nın perde arkası koordinatörü” olduğuna dair suçlamalarda bulundu.

AKP Cumhurbaşkanı, öte yandan temyiz yolu açık olan ve henüz Yargıtay tarafından görüşülüp karara bağlanmış olmayan yerel mahkeme kararından da “Yargımız onunla ilgili nihai kararı verdi” diyerek söz etti ve kendi partisinin üyelerinin bile çok sert biçimde eleştirdiği kararı “hukuksuz” bulan herkesi “malum çevreler” olarak niteledi.

AKP eski milletvekili Kocabıyık’tan sert eleştiriler

Erdoğan, konuşmasında asılsızlığı ortaya çıkarılmış Gezi döneminde partililerince finanse edilen medya manşetlerini tekrarladı: “Dolmabahçe Camii’yi hatırlayın. Bira kutularıyla oturan o müptezeller. Camiiden buradaki makamımıza kadar geldiler.” 

Erdoğan “Gezi protesto”larıyla ilgisi olmayan, çok önce ve bambaşka bağlamlarda gerçekleşmiş olayları Osman Kavala’ya ve diğer yargılananlara verilmiş  cezaların gerekçesi gibi anlattı: “Cumhuriyet mitingleriyle darbe çağrısı yaptılar. 3678 garabetiyle meclis iradesini gasp etmeye çalıştılar. Siyasi suikastlerle kaosa sürüklemeye kalktılar. Partimizi kapatmaya çalıştılar.”

Kocabıyık’ın Vali olan eşi merkeze alındı 

 Erdoğan’ın savunduğu mahkeme kararını sert sözlerle eleştiren, İzmir eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Uşak Valisi olan eşi Funda Kocabıyık, Twitter’daki mesajlardan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından “geçici olarak İçişleri Bakanlığı emrinde görevlendirildi”. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir” denildi. kullanıldı. (Bianet – AEK)

Fotoğraf: Erdoğan Başbakanlığı döneminde George Soros ile müzakerede, 2005/AA


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑